SERVICIILE NOASTRE
Consultația reprezintă prima interacțiune dintre medic și pacient. Pentru pacient este o ocazie de a cunoaște echipa medicală și dotările moderne de care dispune cabinetul, aflarea părerii specialistului cu privire la starea de sănătate a dințior și a soluțiilor terapeutice personalizate și detaliate. Pentru medic presupune discuția cu pacientul, corelarea datelor clinice și radiologice pentru aflarea dorințelor și nevoilor acestuia în vederea stabilirii unui plan de tratament corect și complet, adaptat nevoilor personale. Secretul pentru menținerea unui zâmbet frumos și sănătos este o colaborare continuă între medic și pacient, materializată prin controale periodice
Odontoterapia se referă la prevenirea, diagnosticul și tratamentul acestor leziuni ce compromit integritatea dinților, cauzând dureri și complicații. Dinții sunt protejați de smalț, care este cel mai dur țesut din organsim, cu o duritate asemănătoare cu a diamantului. Sub atacul acid și al altor factori favorizanți, rezistența smalțului scade, ceea e favorizează apariția leziunilor carioase care sunt cele mai frecvente probleme dentare, dar și a leziunilor necarioase precum fracturi, distrofii sau leziuni de uzură, cum ar fi atriția datorată bruxismului, eroziunea din refluxul gastro-esofagian, abraziunea cauzată de periajul incorect sau de obiceiuri vicioase.
Nervul dintelui este localizat în interior fiind protejat de structurile dure dentare și este responsabil de menținerea vitalității dintelui. Afectarea integrității structurilor protectoare poate duce la inflamarea nervului dintelui, manifestată clinic prin durere ce variază de la o simplă jenă până la durere insuportabilă, care nu se mai calmează la administrarea de antiinflamatoare. Pe baza semnelor clinice si a simptomelor descrise de către pacient, completate de către examenul radiologic dentar, se stabilște dacă nervul este afectat ireversibil și necesită tratament de canal. O altă situație posibilă, care impune tratament de canal este dată de infecțiile apărute la vârful rădăcinii dintelui, ce poate fi cauzată de moartea și infectarea nervului dentar sau de către un tratament de canal anterior incomplet sau incorect realizat, vizibil radiologic. Tratamentul de canal presupune îndepărtarea pulpei dentare cu ajutorul acelor manuale și a sistemelor rotative de înaltă calitate și sub magnificație microscopică, considerată cea mai complexă formă de lucru existentă în endodonție în prezent, irigarea și dezinfectarea canalelor radiculare cu soluții speciale, urmate de obturarea 3D a sistemului endodontic cu ajutorul unor tehnici și tehnologii moderne.
Parodonțiul este sistemul de țesuturi prin intermediul cărui dintele se fixează în osul maxilar. În momentul în care apare o inflamație a gingiei și nu este tratată, evoluează cu afectarea ligamentelor și a osului de suținere, producând un dezechilibru local, care are ca rezultat boala parodontală. Boala parodontală sau parodontoza este o problemă gravă ce duce la distrugerea țesuturilor și pierdere dinților. Pentru prevenirea bolii parodontale sau tratarea acesteia în stadiile incipiente, când afectarea este reversibilă, este suficient un tratament parodontal nechirurgical constând în igienizare profesională și chiuretaj subgingival, realizate în cabinetul stomatologic, care se efectuează periodic, în funcție de necesitate. Pacienții diagnosticați cu parodontoză necesită tratamente specifice de chirurgie parodontală, cu scopul de a opri evoluția bolii și de a menține o stare de sănătate parodontală. Țesuturile parodontale sănătoase și stabile sunt necesare atât pentru menținerea dinților naturali, cât și pentru asigurarea succesului cazurilor de reabilitare orală complexe.
Tratamentele protetice reprezintă soluții de restabilire sau îmbunătățire a funcției masticatorii și a esteticii dentare, individualizate fiecărui pacient în parte. Ținând cont de situația clinică și ghidat de dorințele pacientului, medicul stabilește un plan de reabilitare protetică, care poate include atât înlocuirea dinților lipsă prin punți dentare pe dinții naturali, coroane sau punți dentare pe implanturi, proteze dentare fixe pe implanturi sau mobilizabile, proteze scheletate, proteze acrilice mobilizabile, cât și îmbunătățirea funcționalității și esteticii dinților naturali prezenți pe arcadă prin incrustații, coroane dentare estetice și fațete dentare. În prezent este disponibilă o gama largă de lucrări dentare care asigură o restabilire a funcției masticatorii și a esteticii dentare, satisfăcând cu succes cerințele celor mai pretențioși pacienți.
Chirurgia dentară este acea ramură a stomatologiei care implică intervenții chirurgicale pentru tratarea variatelor afecțiuni dentare și estetice de la nivelul cavitații orale cum ar fi extracțiile dentare, inserarea de implanturi, adiții osoase, rezecții apicale, invervenții de corecție și estetică dentară, chirurgie în scop ortodontic. Având în dotare aparatură modernă, aceste manopere se efectuează fără durere pentru pacient și cu vindecare rapidă și completă. Cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie este extracția dentară și reprezintă ultima manoperă efectuată unui dinte care nu mai poate fi salvat prin alte tratamente stomatologice, fiind foarte distrus și prezentând complicații periapicale. O altă manoperă care a căpătat popularitate în ultima perioadă este cea de inserare a implantului dentar și se practică în situați în care dintele natural lipsește de pe arcadă, acesta înlocuid practic rădăcina dentară peste care se aplică o coroană dentară pentru refacerea în totalitate a dintelui având ca scop refacere funcției masticatorii și a esteticii dentare.
Estetica dentară se ocupă cu îmbunătățirea aspectului dinților prin modificarea și îmbunătățirea, pozițiilor, formelor și culorilor acestora pentru a crea o armonie facială. Tehnologia modernă și extrem de avansată ne permite crearea unui zâmbet frumos și sănătos și posibilitatea previzualizării rezultatelor finale. Prin intermediul tratamentelor inovatoare de estetică dentară, bazate pe îmbinarea mai multor ramuri ale stomatologiei, manopere de chirurgie dentară, tratamente protetice cu coroane și fațete dentare , tratamente parodontale de gingivoplastie, odontoterapie și tratamente ortodontice se pot obține rezultate extraordinare. Pentru înfrumusețarea zâmbetului și pentru un efect de wow se practică albirea dentară, intervenții de augumentare a buzelor cu acid hialuronic, aplicarea de bijuterii dentare.
Dental Practice
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas pharetra lectus nec mi hendrerit, quis condimentum lorem.
How we work
Vestibulum sed est eu est ullamcorper malesuada. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus.
Vestibulum sed est eu est ullamcorper malesuada. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus.
Vestibulum sed est eu est ullamcorper malesuada. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus.
Vestibulum sed est eu est ullamcorper malesuada. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus.
Testimonials
4.9/5.0
Smart Smile Med is proudly powered by WordPress